För privatpersoner

Entreprenadbesiktning för dig som anlitar en byggare

Jan Ullberg, Byggingenjör SBR

När du anlitar en byggfirma för att bygga om, bygga till eller bygga nytt, skriver ni kontrakt och det är deras ansvar att utföra det ni har kommit överens om.

Anlitar du mig för att besikta entreprenaden kontrollerar jag att byggnationen görs i enlighet med kontraktet. Du kan anlita mig i olika steg av byggprocessen, både före, under och efter. Jag kan utföra förbesiktning, slutbesiktning, efterbesiktning, garantibesiktning, normerande besiktning och särskild besiktning.

Jag är av RISE certifierad kontrollansvarig med behörighet K och fungerar som byggnadsnämndens förlängda arm. Om jag ser att bygget inte utförs på rätt sätt skyddar jag dig i egenskap av beställare och kan i värsta fall stoppa bygget. Jag hjälper dig att få bygget bra utfört.

Besiktningar för privatpersoner inom entreprenad bygger på Konsumenttjänstlagen, exempel på olika avtalsformer är:

  • Småhusentreprenader ABS09
  • Hantverkarformuläret

Ska du bygga, köpa eller sälja hus? Då kan du anlita mig som kontrollansvarig eller för att göra entreprenadbesiktning och överlåtelsebesiktning. Min breda erfarenhet och ständigt aktuella kunskap är din garanti i dessa olika uppdrag. Jag hjälper dig att fatta bättre beslut.

Jan Ullberg, byggingenjör SBR